Blog

Rhino

Parforhold kan sammenlignes med en arbejdsplads!

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Det kræver et stort arbejde hver dag at få det praktiske til at fungere, dele glæder og sorger… og at det udvikler sig, i stedet for at gå i stykker. Læs bare her:

Sasha er dybt ulykkelig. Hun tænker på at blive skilt fra Nikolai, som hun har været gift med i 9 år. De har ellers talt om at få barn nr. 3, men hvad nytter det, når Nikolai alligevel ikke tager del i børnene, hverken Mille på 8 eller Aksel på 5. Værst er det med Aksel. Han er meget udad-reagerende, især i børnehaven. Slår de andre børn og ”fylder” meget. Sasha har flere gange bedt Nikolai om at hjælpe mere til, især med Aksel, men han bliver bare sur og siger, at han er træt af at få at vide, at han ikke er god nok. Sasha synes, at forholdet er begyndt at minde hende om hendes forældres. Hendes far var ligeglad med hende og var aldrig til stede, og hun har lovet sig selv, at sådan en far skal hendes børn i hvert fald ikke have. Egentlig synes hun også, at deres forhold virker gammeldags. Det er hende, der står for alt med børnene, indkøb, tøjvask, rengøring osv. Er Nikolai egentlig den rigtige for hende? Men hun har jo elsket ham?

Nikolai er på sin måde også ulykkelig, men bliver oftest vred. Han synes, at Sasha hele tiden bebrejder ham for ikke at tage del i familien. Hun ser ikke, at han er træt, når han kommer hjem fra arbejde. Det er trods alt ham, der arbejder mest for at hente pengene hjem. Ellers ville de f.eks. ikke kunne tage til udlandet på ferie og de 117 andre ting, som Sasha altid mener de skal gøre. Måske er det bare nemmere at være alene? Hvis bare ikke det havde været for børnene. Han synes også, at Sasha bebrejder ham for ikke at elske hende nok, aldrig at sige noget pænt om hende. Men er hun selv bedre? Hvis hun f.eks. lod være med at bebrejde ham alt muligt. Så kunne det være, at han havde lyst til at komme med de blomster til hende, som hun altid bebrejder ham for ikke at komme med? Men han gider ikke at føle sig tvunget til det… så er det jo bare bestillingsarbejde?​

Nu er hun begyndt at tale om, at de skal gå i parterapi. Nikolai synes det er for langt ude. Hvorfor betale for det? De kan bruge penge på ferie i stedet. Så kan de jo være sammen dér og prøve at finde ud det. Og hjælper terapi egentlig noget? Han har heller ikke lyst til at sidde foran en eller anden ”hjernevrider” og udlevere deres forhold.

Med tiden har han dog erkendt, at ”nissen” flytter med… Nissen var også med på ferien i Italien sidste sommer… dér skændtes de stort set hver dag om alt muligt. Og selv om de prøvede at skjule det for børnene, kunne han godt se, at de var påvirkede af det.

Sasha begynder at gå i individuel terapi hos mig. Nikolai vil i starten ikke med. Han mener, at det er Sasha, der har brug for det. Hun har brug for at arbejde med savnet af sin fraværende far og hjælp til at se, hvordan det påvirker hendes forhold til Nikolai.

I dag kommer de begge to. Nikolai har indset, at de begge bliver nødt til at gøre noget. I dag er han faktisk den, der virker gladest for parterapien. Status er, at de er begyndt at tale om at få barn nr. 3. Sasha synes næsten, at hun har fået en ny mand og familiefar, der tager del i det. De griner mere sammen. Nikolai synes, at han har fået sin kone tilbage, den pige han forelskede sig i.

De har fået det bedre, fordi de begge arbejder på sagen. Og hvordan? Går I i parterapi hos mig, lærer I at udtrykke egne behov og lytte til jeres partner. Sammen med de par, jeg har i terapi, skaber jeg et frirum til, at forholdet kan udvikles. Man udvikler sig både sammen og hver for sig.

Som professionel terapeut hjælper jeg jer med at se de ”blinde pletter” i forholdet, og I får hjælp til at håndtere dem. Mange par fortæller, at det er fantastisk at have et sted uden for hjemmet, hvor de kan komme og få hjælp. De, der har børn, fortæller, at det mærkes på børnene, at skænderierne undgås, når de er til stede. Og så kan det jo kun gå godt!

Husk dog dette: ”Rom blev ikke bygget på en dag.” Som jeg nævnte i indledningen, er parforholdet som en arbejdsplads. Det kræver mindst lige så stor en indsats. Ring og hør nærmere og bestil tid på 30 88 00 99. Eller send en mail til mig: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Search