Blog

Rhino

Masken

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Kender du det, at du synes du må bevare en facade ud ad til – at du skal være glad, skal smile? Ingen må se du græder inden i. Omverdenen må ikke se tårerne bag masken.

Kender du det, at du synes du skal bevare en hårdhed, så dit ansigt er et pokeransigt, hvor ingen må se at du føler dig svag og ikke god nok…?

Kender du det, at du har en maske, du tager på? En maske som skal beskytte dig igennem dagen. En maske, du har formet igennem tiden. En maske der på den ene side passer rigtig godt til dig, men på den anden side kræver rigtig meget arbejde og energi at bære.

Er der nogen steder du kan tage den af, og lægge den fra dig? Hvor du bare kan holde en pause, lægge dig på en græsplæne , og se op i himmelen. Er det når du er alene, og ingen ser dig? Eller måske tænker du, at ingen må se dig!

Måske har livet har vist dig, at hvis du lægger masken, er det et tegn på svaghed. Hvis du taber ”ansigt” , taber du terræn. Som en hullet vandkande, hvor vandet bare siver ud.

Andre skal ikke kunne finde det ømme punkt – din sårbarhed – så de kan stikke en ”kniv” ind i såret, og gøre det hele meget værre. Smerten som er så ulidelig at mærke og forholde sig til… Eller de skal ikke se dig græde, græde snot… det er simpelthen for pinligt og skamfuldt. Så er det trods alt meget lettere at beholde masken på!

Kolleger, chefen og familien skal ikke se din ulykkelighed. Den må gemmes af vejen.. derfor tager du masken på, ser dig selv i spejlet, og

ser et idylliseret portræt af dig selv i en flot ramme. Nu kan du gå ud i verden med den på. Selv din stemme lægger du en maske over, så selv om du taler i telefon, vil ingen bemærke noget.

Hvilken maske har du på? Hvornår tager du den på og af? Hvilke situationer er det? Hvor længe har du haft den på? Er den blevet så stor en del af dig, at du helt har ”glemt”, det er en maske ?

I psykoterapien hos mig, er det helt almindeligt at arbejde med ”din maske”. De fleste længes jo efter at være sig selv… eller at finde sig selv! Sammen vil vi skabe et ”rum”, hvor der er plads til at være sårbar, tabe ansigt eller græde. Et trygt sted, hvor vi kan se på: Hvorfor har det været nødvendigt for mig at bære maske? Er jeg parat til at smide den nu? Jeg sørger for de professionelle rammer. Kontakt mig meget gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Search